مرغ مراکشی؛ انتخابی خاص برای شامهای متفاوت و خوشعطر
مرغ مراکشی نوعی مرغ ادویهای و طعمدار بسیار خوشمزه است که اصالت آن به شمال آفریقا برمیگردد.
به گزارش پارسینه به نقل از فرارو، به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد.
مواد لازم برای تهیه مرغ مراکشی
- ران مرغ: 3 عدد
- سیر: 4 حبه
- پیاز: 2 عدد
- زیتون بدون هسته: یک سوم پیمانه
- گشنیز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
ادویه برای مرینت مرغ
- پودر زیره: نصف قاشق چایخوری
- تخم گشنیز آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
- رزدچوبه: نصف قاشق چایخوری
- فلفل چیلی: یک سوم قاشق چایخوری
- هل آسیاب شده: 1 عدد
- نمک: یک دوم قاشق چایخوری
- لیمو شور خرد شده: 1 عدد
مواد لازم برای درست کردن سس هریسه
- فلفل کاپی تند یا شیرین: 1 عدد
- فلفل دلمهای قرمز کوچک: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- پاپریکا دودی: 1 قاشق چایخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
- سرکه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر زیره: یک سوم قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ مراکشی
![]()
برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا باید مواد مرینت را آماده کرد.
برای درست کردن سس هریسه ابتدا فلفل دلمهای را کبابی کنید و داخل دستگاه غذاساز بیندازید.
فلفل کاپی، سیر، پودر پاپریکا دودی، نمک و روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید و یک دقیقه دستگاه را بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند.
در آخر سرکه را اضافه کنید. حالا پیاز و سیر را به صورت خیلی ریز و نگینی خرد یا رنده کنید و داخل کاسه بریزید.
ادویههای مخصوص مرینت را همراه با یک قاشق جعفری و یک قاشق گشنیز خرد شده، کمی روغن زیتون، لیمو شور خرد شده و دو قاشق غذاخوری سس هریسه را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
حالا رانهای مرغ را داخل این مواد قرار بدهید و هر دو طرفش را آغشته کنید.
درب ظرف را ببندید و به مدت 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ مزهدار شود.
در مرحله بعد 1 عدد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن زیتون داخل ماهی تابه مناسب بریزید.
بعد از اینکه پیاز کمی سبک شد، مرغهای مرینت شده را همراه با مواد مرینت داخل ماهی تابه قرار بدهید و هر دو طرف مرغ را با پیاز کمی تفت بدهید.
حالا دو لیوان آب جوش اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید تا مرغ کم کم بپزد و غلیظ شود.
15 دقیقه آخر پخت، زیتونهای بدون هسته را همراه با باقیمانده جعفری و گشنیز خرد شده به مرغ اضافه کنید و دوباره درب ماهی تابه را ببندید.
در این مرحله مرغ خوشمزه مراکشی ما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با نان یا برنج سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ارسال نظر